be careful anda di zon bahaya | follow disini | pergi ke Dashboard
♥ apenye pon ♥

Friday, 26 July 2013

rindu berblog

hye Assalamualaikum ...

rindu nye dekat blog ,, rindu nak tulis blog ,, hehe ,,
ade ke yang nak rindu kite ? takde punye ,, hahaha
ni post pun sesaje ,, nak lepas rindu ,, hehe ,,
walaupun tak dapat nak kemas sawang2 kat blog ni ,,
tp dapat laa tiup sesikit kan habuk2 kat celah2 uh ,, haha

oke laa ,, rerajin lah datang blog kite ,, kalau korang rajin ,inshaAllah saya akan selalu post entry ,,
wakakakaka ,,ye2 je ak .. hahahahha ,,
k laa wa chaw lu ,,
ape pun  ,slamat berpuasa dan selamat menyambut hari raya ,,

Thursday, 27 December 2012

heyy !!

hai assalamualaikum ..
lama kan tak update ,,, jnji paz PLKN nak teruskan berblog ..
errr .. tah tade mood nak type .. tp now sy ade mood nk type ..

sedih laa skrg sbb pesbuk da tade ,, ehemmm ,sy bru je terjumpa kwn lama dlm pesbuk tu
n harap sgt dpt jumpe kawan lama tu ,, tp dah deactivate dahh ,,

hmmmm ,, tape laa bukan rezeki ,, padahal tu kawan mase skolah rendah ,kawan rapat sgt2 ,,
laz jumpe mase darjah2 ,umo 8tahun ,, now umo 18 tahun ,, huhu ,, dlm 10 tahun kot ..

tp kerana nak menjaga hati kekasih ,sy terpake akur ngn semua ni ..
takpe laa ,,, bukan rezeki nak jumpe kwn lama tuh kan ,,

bila teringat balik ,kelakar laa pulak ,,sy main tnye je dia yg dia tu kwn lama sy ke ..
mane laa dye nk kenal kan rupe kecik2 ngn skunk ..

hahaha ,, sy cite2 kat dye tntg kami dulu , baru laa dye ingat ,,
dye kate muke sy lain sgt2**mmg laa kan da besa ,dulu kecik..
dye kate makin cantik skunk !! ceitttt .. hahaha

dah2 tanak ar cite pasal dye ,,
semalam sy keluar jalan2 ngn kawan sy ,,
then ajak bf blanje beger ,, hehe ,,
dye nk blanje ,dye g kedai beger tu ,tp dye tak kasi sy dtg situ ,dia suruh jalan2 dulu ..
sy pon g jenjalan naik moto ngn kawan sy ,,
lalu pulak kedai beger tuh ,senyum la kat dye ..
jap lagi sy dpt mcg dri pkwe sy ,,
dye kate ,"ade bertumbuk ni kang ,budak laki kat sini nak usha syg ",,
wahahahaha ,, kelakar pon ade ,, mesti lawak je ,,
budak laki uh kap ,tak dpt akk ,adik pon oke jugak ,,
hahaha ,, ternyata ramai gak minat akk sy an ,, err ,, hahaha

dah laa ,, mule2 cite sedih ,laz2 cm funny lak ..

oke laa ,, hehe ,, bye2 ,, assalamualaikum

Wednesday, 12 December 2012

ini celita manyak bosan woo

hi .. assalamualaikum n salam sejahtera salam 1 malaysia ,salam khidmat negara , yeahhhh ,,
hahhaa ,, tuh laaa ,, kan dah terbawa-bawa ,,

ceitttt !! ,, oke laa ,, sy try cite dri 1st masok plkn oke ,,
spt yg sy penah cite sebelom neyh ,,
mae mule2 masok uh mmg nk kua je ,, sdeh woo ,,
p bile dah balik rindu dye ,, leh tahan jugak ken ,, hehe

mase mule masok sume org kerek je ,,
tp da lame kenal ,sume oke ,,
minggu 1st kat sane sy nanges sbb family tak dpt dtg abg sy tunang ,,
nak mintak cuty tak sempat nk tulis surat ,,

mule2 kenal ngan ckg kompeni ,, selalu ngumpat ckg ,, hahaha ,,
ingatkan ckg tataw ,, laz2 ckg tuh face to face n cite pe yg kitowang tak suke ckp je ,,
kitorang jujo ,, then kitorang dah jd 1 kepala ..
pape pon ckg kitorang the best ,, walaupon dye sedih layan perangai kami ..

kat sane byk kelas je ,, siyes sy ckp mcm dak tadika ..
tp apa yg dia ajar adalah utk kita berkhidmat utk negara nnty
kat sana jugak sy dpt lihat perangai masing2 ,,
biasa laa kump3 kan ,, org kate yg jahat2 ,,
so ? sy jahat ke ?? ehhee
mksod sy ,ade yg tak sekolah ,ade yang da ade anak ,, mcm2 lahh ..
tp sy tgok perangai still sama je ,, susa ke nak insaf ?
astaghfirullahalazim..

untung nye kump3 .pelatihnye sikit ,so boleh kenal semua pelatih dlm kem ..
kat situ mcm2 ragam ade ..
ade yang nk terjun bangunan tali tinggi laa ..
ade ang terjun kolam ,,makan pil ,,
nape ? putus cinte ? stress ?? rileks laa weyyy ..

kat sane , muke public sy ler .. haha ,,
ari2 gune public sampai rosak ,, hahaha

tp sy kecewa laa ,, kompeni sy adelah satu-satunye kompeni yg bermasalah ,,
sbb masing2 bajet cun ,, semua tanak buat ,, malu ,, ke nak cover sgt cantik awk tuh .,.
pahtu ade yg wt perangai bercium ,,kan dah kene disiplin pakai full loreng ..
mcm2 laa ,, sikit pon tanak bg kerja sama ,,
sbb tuh laa semua aktiviti dalam kem uh kompeni kami kalah ,,
sbb pe ? takde kejesame ,,

mase kawad lakk .. ketua kompeni tuh bg hukuman salah da ,,
bengkekkk je hati ni ,, org dah wat cantik2 dye boleh salah pulak ,,
kalau tak kompom nom 1 ,, huh ,, dpt nom3 dri 3kompeni ,,malu je ,,
time kawad uh sy benci tak dpt lap peluh kat muke ,, meleleh-leleh ,,ee geli ..
pahtu teruz gatal2 muke ,, geram je ..

kami ade pertandingan nasyid ,, kompeni kitorang ,kumpulan ainul mardhiah menang ,,
bawak lagu sesungguhnya raihan ,, hehe ,,

k laa ,, cite sal mlm akrab pulak ..
malam akrab kitorang punye persembahan terbaik ,,menang woo ,,
buat lagu kalau berpacaran ,, ceiittttt ,, yg jd SYAITONN nye sy laa ,, haha ,,
naseb laa takde snap gmbar tuh ,, law tak malu siottttt .. tp sory ,vdeo nye sy takde ,,

n paling terbaik ckg fizikal kami punye persembahan ,, tgok vdeo neyh ,,
kat sini eh
video


tu jelaa kot ,, nah layan gambar je k

dak2 bajet cun ,, termasok sy ,, ahha ,, alaa tolak sy k


mase khidmat komuniti di bengkel seri perkasa (rumah oku)

bendera kami (BRAVO)

time jamuan bravo

bajet2 je hahaha

jamuan


m16 .. meh try ,,hahahaa

roll call malam ,, penat seyhhh ,, ahhaa
ckg2 multiskill kami


Saturday, 1 December 2012

bebas akhirnye

yeahhh ,, hehe ,, sory2 ,, excited sgt nk tulis entry ,,

asslamualaikum ,slm sejahtera salam 1 malaysia ..

wahh ,, tataw nak tulis pe sbb byk sgt cite kot ,, hehhee
hummm ,, 29/11 sy balik dari kem ,, letih jgn ckp laa kan ,, mmg letih gile2 ,,

bende yg paling sy suke kat kem adelah mase kat surau ,,
best sgt2 ,, rindu ,,
ustaz suke wat lawak ,,
lagu2 yg popular kat surau addin
-adakah kau lupa
-demi matahari
-sumayyah
-asyik
-jasa bonda

huhu ,, kat kem mcm2 gelaran sy dpt ,, salah satunye "menteri pasola"
biase nye wira laa yg panggil sy ngn gelaran pasola tuh ,, gerammm je ,,
tp takpe ,,kenangan kot ..
humm .. awak nak tawu ,, sejak duduk kem saya makin gemok ,,
huwaaaa ,, 6kg naik kot ,,
dtg 52kg ,balik 58kg ..
cikgu panggil sy gemok ,, balik ni sy diet teruz ,,

mase malam akrab kompeni sy buat persembahan lagu kalau berpacaran ,,
sy lakonkan watak syaitan ,, hak3 ,, dorang jahat conteng muke saya ..
menang taw persembahan tuh .. tak sangka sgt2 ..

oppp cop ..nak cite sikit ,, shusshhh snyap2 k ,, bape hari sebelum balik kem ,
ade sorang makhluk allah yg sy tak kenal bg sy surat laa ,,
nak berkawan kate nye ,, hehe ,, p syg ,da kena koyak pon surat tuh ,,
sy setia oke ,, p smpai skunk sy tataw sape bg surat tuh ,,takpe laa ,,

hah,mase main tali tinggi pulakk ,, emmm ,, mase nak naik menara tuh yg takut ,, mase main tuh tak takut pon ,, gayat tinggi je ,, mase tuh terpikir ,, cane laa org yg cube bunuh diri erkk ?? tak takut ke ??errr seramm ..

hummm ,,ape agy erkk ,, blurrr sekejap ,,, hmmmm ,, sory laa ,, sebenar eh nak wat entry bergambar ,, p malas laa  ,penat sgt2 ,,nak upload gmbar lagi laa ,, nnty2 laa ye sy wat entry bergmbar ,, hehehe ,,
so ni jelaa k ..


Saturday, 27 October 2012

nak balik kem dah

alaa jap je cuti ,,
sy da nak balik kem dah ,,
naik cuti neyh mesti jadual padat ,,
penat laa ,, makin tak ckop tydo laa nmpaknye ,,

untuk memenuhi permintaan shar .. sy tunjuk gmbar sikit eh ,,
hehehe ,,layan je gmbar neyh ,,maaf sy tak comel




























ney jelaa ade ,, hehe ,, maaf terbuat muke cute lak ,, hak3 ,, hampeh tol ,,muke dah berbelang2 mcm kek lapis ,, hehhehee ..

cube carik mane sy ,, haha,, kenal ke ???

mesti salah org kan ,, haha .. da agak punye ..

comel tak sy ?? haha ,, sy tak comel pon .. maaf sbb perasan lebih taw .. hehehhe

take care ,,jumpe 29/11 yew ,, babai

Wednesday, 24 October 2012

hooreyyy !!!! cuti je kot !!

assalamualaikum .. salam sejahtera ..salam 1 malaysia ..salam khidmat negara !! 
cehhhhh .. hampeh terbawak2 lak sampai ke blog ..

miss kat shar ngan dfiqa ..
miss me tak ???

kat plkn neyh mcm2 ragam sy dah jumpe ..
1st masuk kem .. org sume judge buruk kat saye ..
awk nak taw dye kate ape ..
dye kap sy ney mcm pompan liar je .. 

tp dorang takde laa kan ckp depan2 .. 
bila da 1 kompeni n kenal 1 sama lain ..
dorang da kenal sy .. 
mmber baik sy cite laa ape yg dye pkey tentang sy dulu ..

tp muke sy gaya sy mcm pompan liar ke ?
sedeh pedih hati ni dengar ..hehe ..
sejak tu mybe dorang dpt 1 pengajaran ..
dont judge a book by its cover ..

huh .. kesian kawan sy yg sorang neyh ..
tak sangke .kwn2 yg kwn ngn dye selame ney sebenar nye tikam dye dari belakang ..
kite takkan kenal hati budi seseorang dlm mase 1bulan ..
so be careful ..

kalau nak tawu dlm company sy kan ..
ramai yg talam 2 muka ..
so kena hati2 .. 

and 1 lagi cite pasal couple contract ..
sy rasa tak patut ..
tp kebanyakkan nye dah buat mcm uh ..
dorang tak pikir ke setia tu kekuatan sebuah perhubungan ..
sy pon kene ckp kat dri sendiri takut jd mcm uh ..
nnty org kate sy pesan org taw tp diri sendiri ..
mintak2 sy tak mcm uh .. aminn

ustaz kat sini baik sgt ..best giler .. lawak je ..ensem lak tuh ..
naseb dah kawenn ... eeeee ..geram i .. hahaha
antara jurulatih kat sini sy suke ckg saiful azhar ..
sweet sgt2 muke dye ..ngn suare dye yg kiut tuh ,..
geram gilerrr .. rase nye lom kawen lagi ..p nak usha malu .. 
ne taw dah berpunye ke kan .. ahahaha .. miss my crush .. 
just leh berangan je ngn dye .. hahaha

latihan kawad pulak .. huh ..sy tak pandai kawad ..tp sy cube ..eden toraii laa ..
alhamdulillah da pandai ... 

semalam sy g menembak gune senapang m16 tuh ... takut wooo .. smpai tembak sasaran org lain .. hahahhaa
takpe laa janji dpt pengalaman kan ..

oke laa .. nnty abest plkn sy cite lagi yew awak .. penat da nak ingat balik pe jd .. hahaha ..


cari mane 1 saye .. hehehe

Sunday, 9 September 2012

last entry ,, bace and komen laa ,,

hye awak ,, awak laa ,,
hummm ,,maaf ,sy pegi tgglkan awak k ,,
alaa ,,tak lama 3 bulan je ,,
huh ,, mesti sedih nnty ,,

huwaaa .. sy da nak pergi esok ,,
so ney entry last sy ,, harap awak bace laa ,,
sorry sbb saya lama tak hapdate entry lam blog neyh ,,
huhu ,, sy da bosan ngn blog ,,
sy penat .. sy taktaw laa ,,

awak doakan ye bile g kat sana dpt kwn yg best2 ,,
doakan bia sy peramah k ,,
doakan sy dpt jalani kehidupan tanpa org tersyg k ..

awak ,sy pergi ni sbb tggjwb sy ,,
jd sy perlu jalan kan tnggjwb ney dgn sempurna..
pape pon doakan utk sy yg terbaikk..

huwaaa ,,
untung laa aku g piii hellll keyy ennn (PLKN)
hok alok mu ,,
kulit da laa dok bapo nak ceroh ,,

oke laa ,, mintak2 lepas balik PLKN aku jd blogger
yg rajen update ..haha p ade org ke nak bace ,, hak3 ,,

chau cin cau ,, papai all ,,
D.fika,shar,kak ain .. babai