be careful anda di zon bahaya | follow disini | pergi ke Dashboard
♥ apenye pon ♥: hina sgt ker wey ??

Tuesday, 12 June 2012

hina sgt ker wey ??

huk3 ,, entry kali ni sdeh sikit ,,
mungkin akan menitiskan airmata ,,
huwaaaa :(

emmm ,, korang,, hina sgt ke ??

kalau korang tak penah hang out ngn mmber/pkwe ?
tak penah tgok wayang ?
tak tahu pekembangan di luar ?
takde fb ?
tak penah pergi bandar ?
tak tahu kawasan2 tertentu ?
tak keluar malam ?
tak naik motor ngan lelaki ?
tak tahu fesyen ?


korang hina sgt ke law taktahu semua kat atas tuh ???
tak penah buat kat atas tuh ??
hina ke wey ???

huk3 ,, bukan tanak mcm remaja2 lain ,,
yew ,,korang remaja yg bertuah penah n dpt buat semua tuh ,,
tp bg aku ,hina sgt ke wey ??

yew ,aku ckp pasal diri aku ,,
aku mmg kolot ,, jujor laa aku ckp ,,
lagi sekali aku ckp ,,
aku mmg kolot ,, aku budak kampung je ,,

bukan tanak mcm korang sume ,,
n bukan tanak buat n tawu ape yg kat atas tuh ,,

tp weyy ,, ney laa kehidupan aku ,,
korang mesti cam tak caye je kan ,,

emm ,, sbb nye ,parents aku tan benarkan aku keluar ngan sape2
kecuali dengan dieorang ,,
tp dieorang mane laa nk keluar sgt ,,
emm ,, hidup aku penuh dgn kongkongan ,,
kesian aku ,,
tp takpe laa ,, kalau aku buat ape yg aku tak penah buat tuh ,,
mungkin aku akan tergolong dalam kalangan
remaja2 yg bemasalah kat luar sana ,,

takpe laa ,, aku rasa parents aku da buat yg terbaik tok aku ,,
halang aku drpd buat bende2 yg tak berfaedah tuh ,,

tp ,mungkin aku boleh rasa tu semua skarang ,,
aku da besar ,, aku leh jage diri sendiri ,, mampukah aku ??

tp wey ,,, hina ke org macam aku neyh ??
kolot ???

erkkkk ,, lantak korang laa nk ckp ape ,,
pape pon aku ,,sape pon aku ,,
korang tak kenal aku ,,
sbb tu laa hidup aku sentiasa dlm kesedihan ,,

tp ingat laa ,, setiap perbuatan ade kebaikan dan keburukannya ,,

ade ke sesape mcm aku neyh ??
kolot tol ..

32 comments:

cendol said...

awak awak Cendol pn macam awk lah :)
tapi awak, SAYA BANGGA !! BANGGA sgt2! sy BANGGA bile sy mengikut ajarn ISlam .dlm islam BERCOUPLE tu haram, apatah lg lah nk klua2 ngan lelaki . x payah malu /segan bile kita mngikut islam.
maruah kite terpelihara.
utamakan pndangan Allah drp pndangan manusia . :)

Munirah Shamsudin said...

Saya.

Saya macam awak. Lagipun, saya memang benci keluar rumah. Saya dah 14 tahun. Saya keluar rumah bila dengan parents saya je. Saya pun tak pernah nak naik motor dengan lelaki. Bagi saya, saya lagi hina kalau naik motor dengan lelaki. Saya ni, boyfriend pun takde.



Saya tak pernah rasa terkongkong. Lagipun, saya memang macam ni. Duduk je dalam bilik, beli buku ke novel ke apa ke, dan baca. Dan saya, tak pernah boring.

Well, tak perlu rasa terkongkong.

Awak kira okay, ibubapa awak tak halang awak nak pakai apa. Tapi saya en, keluar rumah sekejap pun kena sarung tudung labuh. Mula2 memang saya benci. Saya rasa macam saya tak layak berfesyen. Tapi, saya tahu. Allah hindarkan perkara macam ni dari saya, untuk kebaikkan.

Dan, awak.
Tak perlu rasa terkongkong. Awak perlu rasa disayangi :')

gadismanja said...

@cendol ,, sy bukan tak berkapel ,, tp sy cume tak buat tu semua je

gadismanja said...

@munirah ,,thanks ,, untung laa awk bertudung labuh ,, sy jeles ,, sy pakai tdg pon belom tentu sempurna ,, jeles sgt2

ZiErWa zAiNaL said...

eh.. x hina langsung..dan ptt bangga lgi ada.. :) lebih baik hina di mata manusia dr hina di sisi Allah.. z pun x prnh pgi pnggung wayang.. baik zz tgk kat umah dgn family..zz hang out pun ble kat u,, tu pun sume dgn kwn2 perempuan.. dear.. seriously zz ckp.. jgn pernh ada rsa hina... Allah lebih mengetahui sgala2ny.. :)

gadismanja said...

2zz ,, hmm oke ,, tp org akan kate kite hina kan ,, betol tuh ,, baik cari keseronokan di syurga dri dunia

aridz azmil said...

eh.. x hina lngsungg key..
kita x buat smua tuh x brmksud kita hina kolot or wutever...

tapi sebab kita seorg ank yg patuh dan taat kpd arahn ibu bapa..

so be proud of urself.. :D

JungRara said...

hey gadeshmanje, dun worry lah..x kolot pun. Saya pun macam awak juga..my parents susah nk bg saya keluar,,mula2 tu sedih jugak sebab x dapat nak hang out ngan member, but diorang xplain yg diorang risau...dgn macam2 jenayah kat luar tu..lagilah diorang risau. So, saya rasa parents awak x nak apa2 yg buruk jadi kat awak. Chill lah girl..kiter kan ada internet...leh selalu bw..hehe

gadismanja said...

2aridz ,, thanks dear ,,

gadismanja said...

@jungRara ,, oke dear ,, betol tuh

Yana Libra said...

tak kolot pun..saya dulu pun macam awak dan sekarang ni saya dah berjaya dalam hidup..hehe~

mak ayah buat semua tu untuk kepentingan awak jugak..

saya setuju dengan cara parents awak tu~ :)

Acik Ain said...

Hey sygs , nape mcm tue . Spatut nye adeq bangge taw dapat mak ayh mcm tue . Taak payah rase trhine . Allah sayang hmbenyee nye yg jauhi maksiat . Dlam quran pon dahh ckap laa takrabu zina "Jangan dekai zina" . Bnde2 yg blaku kat lua kbanyakannye smue trjrumus dgn zina . Adeq bruntng taw mak ayah adeq taak bg buat smue tue . Jgn rase terkongkong . Bkan mksd nak mngongkong , tapi nak jge bats adeq ngn llki bkan mhrim . :) utama kan pandangan Allah Dari pndangan manusia deq :)

gadismanja said...

@yana libra ,, thanks ,, betol tuh ,, mungkin betul cara ibubapa sy

gadismanja said...

@acik ain ,, kak ,,syg akk ,, betol gak uh kan ,, emmm

myself said...

orang yang kata awak hina tue adalah manusia yang hina sebenarnya...

gadismanja said...

@myself ,, oke ,, betul tuh ,, tp takde org pon ckp sy hina

shar90 said...

sebijik mcm saye... xprnh tgok wyang, lepak, jln2 bagai... jauh skali nk g kepsi atau mcd... hahaa.. tp bukan sbb parent kongkong tp sbb diri sndri xsuke bersosial lebih... hahaa xD
**tp chill je... hee

gadismanja said...

@shar ,, haha ,, yele ,, kdg2 sy pon tak kesah uh sume ,,

jaakechik said...

xpe la. kamu x akan dipandang hina la dear. bg jaa itu lebih baik. terlalu up to date ngn pkembangan luar yg akan mbuatkan kita tjerumus ke benda yg x elok. jgn di kisah apa org nak kita.

ZiErWa zAiNaL said...

ala..mulut org..kite x leh nk tutup,,die dah pent die diam la..hehe

nurul hazirah said...

awak . tak hina mane pun klu awak tak buadd semue tuh . spe yg buat semue tuh lg hina wak . cyelahh . n kte memg pnah kua nek moto dgn laki . tp segan gle nek moto . sbb rmi pdg n sejak tuh lahh kte dah tak nek moto dgn bf kte lg . n kteowg pun dah ptus . tp awk untg sbb mak bpk awk jge awk . ade setengah tuh . mak bpk buat dunno jek awk . awak jgn aggp nyh semue hina . mgkn nyh semue tuk kebaikan awak . cyelahh awak . ape yg mak bpk kte buadd tuk kte semue yg terbek . :) chaiyokk :)

gadismanja said...

@jaakechik ,, huk3 ,, betol tu ,,thanks akk

gadismanja said...

@zz ,, a"a ,,da penat kompom senyap je

gadismanja said...

@nurul hazirah ,, hehehe ,, sy pon akui ,,sy ade pkwe gak ,,semoga kita dpt wat yg lebih baik di kendian ari

Shazney Shamsuddin said...

salam..
maaf mengganggu hehehe
jom luangkan masa anda menyertai GA ohsem nie..
hadiah sungguh lumayan..
ape lagi jom jom jom

http://zaidatulaznishamsuddin.blogspot.com/2012/06/miss-jijie-1st-giveaway.html

http://zaidatulaznishamsuddin.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-nina-kiki.html

gadismanja said...

@shazney ,,insyaAllah

ZiErWa zAiNaL said...

btul2... :)

gadismanja said...

@zz ,, hhehhehe ,, tanks taw bg semangat

Nur Aischa said...

hai awak :) btw jgn rasa sedih atas semua tu. serius, awak tak kolot langsung. parent kita akan tetap buat yg terbaik utk membesarkan kita, sampailah kita kahwin nanti. lagi2 kita anak perempuan ^_^ insyaallah ada hikmah yg Allah berikan pada awak nanti. chill yaaa <3

gadismanja said...

@nur aischa ,, thanks support me ,, emm ,, i hope begitu

Sally Yatiey said...

Samalah kita Dex Min :) hee. Saya cuma pernah tengok wayang, tu pun sekali je masa hang out dengan member. Malam pun saya tak keluar sangat kecuali dengan family je. hee. Fesyen? Sikit2 je tahu. hehe. Belum pernah lagi naik motor dengan lelaki selain keluarga sendiri :D

gadismanja said...

@sally yatiey ,, bagoz laa awk kan ,, hehehe