be careful anda di zon bahaya | follow disini | pergi ke Dashboard
♥ apenye pon ♥: family nelayan kah aku ???

Tuesday, 29 May 2012

family nelayan kah aku ???

oke2 ,, see the title ???
hahaha ,, nk taw kenapa aku kate camtu ???
bapak aku baru balik dari laut ,,
semalaman bapak aku dok memancing at tgh laut uh ,,
eh2 ,mention sikit ,, memancing oke ,,
haha ,, korang taw dye balik bawak ape ??
ikan sebesen ,, hahahhaa ,,
penuh 1 besen uh ikan ,,

nak kate aku nelayan ,umah aku takde laa dekat ngn laut de ,,
ade laut un PD tu hah ,, jauh ya amat ,,
aku bukan laa dok kat kawasan pantai pon ,,
dok biase2 je

kitorang bg jiran2 ikan uh ,, dpt laa sorang seplastik ,,
yelaa ,bapak aku ney mancing je lebih ,,
makan nye tidakkk ,, hahaha

bapak aku mmg kaki pancing ,,
tp bapak aku dye memancing udang sebenarnye ,,
udang galah ,,
tp semalam dye mancing ikan pulak ,, hahaha

kadang2 abg aku tnye ibu aku ,,
ibu ,kita ni mcm nelayan kan ,,
hari2 mkn ikan ,, hahahaha
takley bla sungguh laa ,,

bukan tak mampu nk beli ikan kat pasar uh ,,
tp sbb hobi bapak aku , family aku laa yg kene terima kan ,,
hak3 ,, bapak2 ,,

korang2 ,, bapak korang ke korang ke ade tak hobi yg cm neyh
share2 laa sikit kan ,, mesti best kan ,,

tlg aku merayu kat korang bace laa entry aku neyh ,,
tak sean aku ke ?? coment2 laa ,, baru laa syok ,,takde laa aku syok sendiri kan

alaa muke mintak kesian ,, eh2 ,kesian eh

16 comments:

~~oOpEt~~ said...

haha.. untung la mkn udang galah ngn ikan fresh dri laut.. haha.. nh bca entry dh.. jgn sedih2 :P

gadismanja said...

@oopet ,, hahaha ,, tp kite tak makanudang ,, hak3 ,, hehe ,, syg kak pet

NurHaffizah said...

samelah ayah kite ni pun suke memancing . dapat ikan , bagi org sebb dh x larat dan ponat ah mkn ikan je .. haha

♥ Ain ♥ said...

haha . eyh , mcm jodoh plak kite deq . haha . ayah akaq pon kki mancing , tapoi ikod jgak mood dea . haha

ZWAN SABRI said...

Untungla x payah nk p pasar beli ikan n udang.. :)

SYAH'IZZAT said...

comel icon post u ni :)

Nurfatin said...

ayah kita dulu kaki pancing .
sampai jam 3 pagi pun takpa . tu lha masa adik kita dalam kandungan . leni adik dah besar jadi kaki pancing jugakk .
haha

gadismanja said...

@nurhaffizah..hahha ,, yeke ,, hahhaa ,, kan3 ,, mesti tak larat nk makan ikan uh ,, hahhaa

gadismanja said...

@ain ,, haha ,,yeke kak ,, wahhh ,, best arghh akk dpt mkn ikan je ,, haha

gadismanja said...

@zwan sabri ,, tu laa kan ,, takpayah abesh wet beli ikan ngn udang ,, tp kan kalau ayah dpt udang pon ayah jual ,,sekilo 50ingget ,, udang galah yg besar2 uh

gadismanja said...

@ayah'izzat ..haha ,,tu icon cbox jea

gadismanja said...

@nurfatin ,, hahaha ,, ayah sy pon mancing dari dulu lagi ,,dulu mase kecik2 sy selalu ikot ayah mancing kat kolam ikan ,,smpai tertido2 kat kolam ikan uh ,, aahaha

CINTA UNTUK KITA said...

wahh best apa dpt free je.. fresh pulak tu.. tak yah beli2 kjat kedai, nk menapak g kedai lagi, kua duti n kdg2 bkn yg segar pun.. hmm tp fmly kyra tak ada yg kaki pancing.. suka mmg suka kot, tp mungkin abah kyra tak ada ms.. busy kerja..heheheh

Nurul Hayati said...

Singgah kejap sambil promote ga saya :) best lahh dapat makan fresh . xyah buang duit beli kat kedai kan ? ikan kat kedai pun xsmsti fresh .

http://channiekiller.blogspot.com/2012/05/1st-giveaway-by-hayati-i.html

gadismanja said...

@cinta untuk kita ,, hehe ,, betol tuh ,, takpe2 ,, sekali sekala suruh ayah g amncing hilangkan stress

gadismanja said...

@nurul hayati ,, betol tuh ,, ikan kat kedai kdg2 da lembik dahhh