be careful anda di zon bahaya | follow disini | pergi ke Dashboard
♥ apenye pon ♥: what should i do ?

Wednesday, 30 May 2012

what should i do ?

ape patut aku buat ,,
ya Allah ,, tlg laa hambamu ini ,,
kuatkan semangat aku ya Allah ,,
bantu laa aku dlam mencari jalan penyelesaian ya Allah ,,
hanya kepadamu aku memohon ya Allah ,,
aminn ,,

NEW !!
ari ni 1/6 aku check balik ,, aku tgok aku dpt kat politeknik muadzam syah ,,pahang ,,tak silap aku laa kan ,,
huk3 ,, mybe aku tak g kot ,, huwaaaa ,, kenapa org tu bg jao2 , bg dekat2 sudah laa ,,


korang nampak tak tu ,,

syukur alhamdulillah laa kan ,, 
tp aku ade masalah ,,
1.restu makbapak
2.tempat

oke ,, restu makbapak ney berkaitan kos yg aku ambil tuh ,,
ibu tak setuju aku amek kos tu ,,
padahal aku minat sgt2 ,,
tp aku pkey gak ,ape keje aku leh dpt kan ,,
emmm ,, camne neyhh ,, aku sdeh sgt2 ,,

ke2 pasal tempat ,, 
aku tataw lagi kat mane tempatnye ,,
surat tawaran pon 1/6 baru leh tgok ,,
kalau dpt kawasan melaka@n9 takpe gak ,,
aku nk melaka ,,
kalau dpt area johor ,, 
hmmmm ,, aku tolak laa kot ,, 
emmm ,, 

korang ,boleh ke kita tukar kos ????

i need your help ,, ples help me friends ,,

45 comments:

Sally Yatiey said...

Dip. Reka Bentuk Grafik? Tak susah ke nak cari kerja nanti dex min? Fikir masak2 dulu okay? hee.

gadismanja said...

@sally yatiey ,, tu laa ,, minat mmg minat ,, tp pasal kerja ,, tu tnye leh ke kita tukar kos

syahirah said...

wahh :D Alhamdulillah dpt :)
solat istikharah..
insyaAllah Allah bg petunjuk..
fikir baik2 & klau nak sngt amik kos ni bincang baik2 dgn mak ayah..

gadismanja said...

@syahirah ,, emm ,, kalau dpt tukar kos ,insyaAllah sy ambil kos lain ,, tpkalau tak dpt ,tepakse laa tolak

vendettatraveller said...

tahniah :) sy dapat teknologi makanan.taktau nak pegy ke tak..

gadismanja said...

@vendettatraveller,, diploma jugak ke ???

Muar said...

ada dapat tawaran lain tak ?hmm .kalau minat teruskan la ..tapi tengok juga nanti kerja senang ke tidak

Muar said...

cuba lah try telefon politeknik ,rasa boleh tukar kos kot ..cuba tanya dia

gadismanja said...

@muar ,, tu laa ,, sy nak kol politeknik uh ,,tp takut pulak ,, mintak2 boleh laa tukar ,,aminnn

BCJ said...

buat solat istikharah..mohon petunjukNya..:)

Detective Fiqa said...

thniahh cex ahh. sekurang2nya cex ah dapat. fiqa U pun tak dapat :( okay sedih. btw cex ah berdoalah.minta petunjuk. huhuhu Allah tu maha mngetahui. percayalahh

gadismanja said...

@bcj ,,insyaAllah

gadismanja said...

@dfiqa ,, huk3 ,, aminn ,, fiqa byk lagi peluang ngn result fiqa uh

eja samad said...

hmm...classmate eja dlu pernah jugak tukar kos dri DKA ke DSB..amek masa lam smggu lbih kot...tp klau mcm yg x msk poli lg try la call pihak politknik awal2..mne la tau kot2 pertukaran 2 amek mse yg singkat je...btw,congrats n gud luck yee ^_^

gadismanja said...

@eja samad ,, thanks akk ,, nnty kite kol org tu ye

CAPITAL A said...

salam congraz :) erm btw nak tanya , yang 2 intake yang pertama ek ? pape pon congraz again . moga maju jaya ^^

budak coklat said...

mizah rasa kalau minat baik teruskan ,, cakap la dgn mak leklok ye dear , mesti mak faham punya , doa byk2 . Allah mesti bg jawapan ,, ok :D

gadismanja said...

@capital A ,, yup kot ,, rasanye laa ,, mmg betol pon intake petama kan

♥ Ain ♥ said...

hye bdakk , solat istkrah lhaa . mintak ptnjuk dri allah . kompom dapat jwapan ke :)

gadismanja said...

@budak coklat ,, sy tak kesah ,, kalau masok poli sy nk ambil kejuruteraan awam sebenarnye ,,

gadismanja said...

@ain ,, hehe ,, akk comel dtg ler ,, nk kos kejuruteraan awm

shar90 said...

wah... ikot pgalaman saye sbg bdk poli... kite blh tukar course dlm poli yg same je,,, tu pon ikot kelayakkan kite... skrang xtau blh buat ke tak... klo nk buat pertukaran byk gak keje kene buat :)
ape2 pon gud luck xD

Syed Salleh said...

well ikowt lah kalau minat ke tak?
if not then better change course :)

(http://syedsalleh.blogspot.com/)

gadismanja said...

@shar ,,huk3 ,, nak tukar laa ,,

gadismanja said...

@syed ,, hummmmmmmm

waniey20~ said...

done folow u...
hit me back...

http://rosepurple92.blogspot.com/

Nur Aischa said...

wahh tahniah buat awak :D takpa, fikir dulu apa yg terbaik utk awak nanti. yg penting restu ibubapa dan doa kpd Allah paling utama. goodluck for you dear ;)

gadismanja said...

@waniey ,,oke

gadismanja said...

@nur aischa ,, huk3 ,, thanks ye

sHaR!Na eLyaNa said...

Gud luck dear :)

gadismanja said...

@sharina elyana ,, thanks

Wawa Yuni said...

tahniah dekmin :)
wawa tak boley nak komen apa-apa sebab wawa tak arif pasal ni :D
baru umur 14 tahun . hehe~
tapi macam blogger lain kata laa , dekmin buat solat istikharah dan bincang dengan ibu bapa elok-elok .
:D
jangan sedeh-sedeh , senyum selalu , kay :D

gadismanja said...

@wawa ,, haha ,, jgn risau ,,pape pon tgok pada surat tawaran dulu ,dpt kat mane ,, law ao2 ,takdo den poie do

9n0L4 said...

istikarah dear. tny pade yg lebih tahu kalau nak tukar. ;)

♥ Nana BamBam ♥ said...

bincang ngan baik2..
kadang kalau x dapat restu x bes jugak yedak? pasal tempat xkan x boleh request? er ntah la..

gadismanja said...

@9n0l4 ,, oke ,, huk3 ,,

gadismanja said...

@nana bambam ,, tah laa ,, takde lak tuliz at situ ,,pelik jugak ,,

Farina Hunny said...

jauh sikit bole blaja berdikari :)

gadismanja said...

@farina hunny ,, tak bole jao2 ,, susa ,,

AzRi AtHiRaH said...

haip..kita follow awak sini^^..
best nye dpt reka bentuk grafik..tp x tau la senang dpt keje ke x^^

gadismanja said...

@azri athirah ,, huk3 ,, mcm takpat g je ,,huk3

nurul-rasya said...

kalau hang betul2 minat hang cuba la convince mak bapak hang. all the best

gadismanja said...

@nurul rasya ,, haha ,, ase nye mcm takley g je

sis92 said...

1 sekali tahniah..
pada sis cuba tanya dulu pd org2 yg lebih arif..ce tanya kaunselor skolah ke risik2 sikit..tang keje tu tak kira kos apa pun , rezeki masing2 ok..
blaja kt mana2 pun tk jadi masalah, yg penting blaja sungguh2 ok :)

gadismanja said...

@sis92 ,, humm ,,thanks sis ,, huk3